خانم قربان تاج پوری از بانوان کارآفرین و خیر ایران است که زنان بسیاری را به استقلال مالی رسانده و عزت و احترام را به خانوادههای ایشان بازگردانده است.
قربان تاج پوری در سال ۱۳۷۷با هدف احیاء صنایع دستی ترکمن،فرهنگ سازی و ایجاد اشتغال برای بانوان هنرمند ترکمن با گروهی ۲۰ نفره از زنان هنرمند ترکمن و با سرمایه ای حدود سیصد و پنجاه هزار تومان با تاسیس کارگاه غیر متمرکز در روستای قانقرمه شهرستان آق قلا شروع به کار نمود.
بخشی فعالیت های خانم قربان تاج پوری را از زبان خودشان بخوانیم:
من وقتی در جهاد فعالیت داشتم هدفم این نبود که بخواهم کارمند باشم و بمانم و در واقع حقوق برای من مهم نبود .زمینی داشتم فروختم و مبلغ آن را در بانک گذاشتم تا به عنوان کرایه بتوانم استفاده کنم .جهاد را به این دلیل انتخاب کرده بودم که بتونم از آن طریق هنرها را در روستا ها ترویج دهم .
مدیران ارشد جهاد منطقه هم با درکی درست، دست بنده را باز گذاشتند که بتوانم به راحتی به روستاها ورود پیدا کنم و بتوانم به دنیال شناسایی هنرها در روستا ها باشم .من صرفا فقط دنبال فرش نبودم بیشتر به دنبال ترویج هنر هایی بودم که متعلق به آن روستا بود و در حال از بین رفتن بود و در اصل به دنبال توان مندی روستا بودم در جهت تقویت آنها و یافتن بازار مناسب برای تولیدات آنان .
حالا هم مدیرعامل شرکت فرش و صنایع دستی در استان گلستان هستم و ۲۰ سال است که شرکت تعاونی دارم.
در حوزه مد و زیبایی تلاش کردم آن چیزی که جوانان به آن نیاز دارند را تولید کنم و در این مسیر گام بردارم.
در حوزه تجارت موفق بودم و برای مثال در کشور آلمان توانستم کتهای ترکمنی رنگی قدیمی که از ابریشم خالص بود و شاید در ایران کسی پولی بابتش نمی داد را با قیمت مناسبی به فروش برسانم.
خانم پوری با بیان اینکه فرش های ترکمنی را در ایالات تکزاس می فروشم، بیان کرد: زبان خارجه نیاموختم و برای بسیاری از افراد سوال بود که چگونه با تحصیلات کم و بدون آنکه زبان خارجه بدانم در این کشورها بازاریابی می کنم، در هر کشوری سفارتخانه داریم و یا جوانان دانشجویی در این کشورها هستند که تحصیل می کنند و برای بازاریابی به سراغ این جوانان و سفارتخانه می رفتم.
این کارآفرین و طراح بین المللی تاکید کرد: در حال حاضر در ۴۲ رشته هنری فعالیت می کنم و اعتقاد دارم قدر داشته های خود را نمی دانیم و با وجود آنکه رتبه نخست تولید فرش را در دنیا داریم ولی از فروش آن چیزی نمی دانیم.
او یادآور شد: در ۹۵ روستای استان گلستان و خراسان شمالی فعالیت تولیدی دارم و ۴ هزار بافنده و دوزنده و ابریشم باف با من همکاری می کنند.
استان گلستان ظرفیت زیادی دارد و ۳۲۰ نوع داروی گیاهی و رنگزا داریم ولی رنگرز طبیعی نداریم، در حالی که بهترین و مرغوب ترین پشم گوسفند را تولید می کنیم ولی ریسندگی در این استان فعال نیست.
خانم پوری امسال هم مثل تمام سالهای گذشته پویا و پرانگیزه است و همیشه به دنبال راههای بهتر و گستردهتر برای پیشبرد اهداف کارآفرینی خود است.